Kaikki ryhmät ja kurssit hyödyntävät taideterapian kykyä lisätä ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vahvistaa hyvää itsessä,  hyväksyvää yhteyttä ja keskinäistä ymmärrystä ihmisten välillä. Kaikki Sielunpuun palvelut ovat traumainformoituja, mikä tarkoittaa luottamuksen,

turvallisuuden ja  arvostavan kohtaamisen olevan kaiken toiminnan lähtökohta ja ytimessä.

.Sielunpuu tarjoaa luovia oman kasvun ja itsetuntemuksen ryhmiä ja kursseja aikuisille ja nuorille,

tunnetaitoja ja vuorovaikutusta tukevia ryhmiä lapsille ja aikuisille. 

 

Kesällä 2022 toteutimme Camilla Hedenstamin (Sieluntanssi, Kotona Kehossa) kanssa ensimmäisen Tyttöjen ja äitien kasvun ja kukoistuksen voima -viikonloppuretriitin Fiskarsissa. Ihaninta oli nähdä lasten ja äitien yhdessäolon ja yhdessä luomisen voima.  Ryhmässä mahdollistuvat yhteyden ja hyväksytyksi tulemisen kokemukset vahvistavat yhteyttä omaan itseen ja auttavat näkemään jokaisen oman erityislaatuisuuden kauneuden. Tarvitsemme kaikkia ja jokaista ja jokainen tarvitsee muita ihmisiä kasvaakseen ja kukoistaakseen omana itsenään.   

Tulevia ryhmiä ja kursseja 2023:

 

Ihanat tunnetaitoja ja vuorovaikutusta tukevat TYTTÖ, NEITO, VIISAS NAINEN -työpajat ja Elämänpuu-ryhmät yhteistyössä Sieluntanssin kanssa.  Kysy lisää workshopeista ja retriiteistä: laura.petterson@sielunpuu.com

Sisäiset puutarhat
- taide porttina voimavaroihin

Voiko arki olla hengittävää?

Aika, jossa elämme, vaatii meiltä jatkuvaa valppautta, nopeaa reagointia ja mukautumista alati vaihtuviin olosuhteisiin. Kuvitelma siitä, että vastaus arjen ongelmiin löytyy pelkkää rationaalista ajattelua hyödyntäen, on harha.

Taidelähtöinen työskentely murtaa arjen automaattiohjauksen. Taide avaa odottamattomia näkökulmia, jolloin uudet mahdollisuudet saavat tilaa näyttäytyä.
Taide antaa hengähdystauon ajattelun itseään toistavasta kehästä ja mahdollisuuden laskeutua läsnäolevaan tekemisen virtaan. Parhaimmillaan syntyy taianomainen tila, jossa tekemisestä tulee olemista ja portti luovaan ei-tietämisen tilaan avautuu.

Tällä taideterapiakurssilla luodaan tietoisesti tilaa pysähtyä käsillä olevaan hetkeen, omassa sisäisessä puutarhassa. Taide herättelee henkiin arjen pyörityksessä nuutuneita puoliamme. Kun uskallamme herkistyä itsellemme, voimme laskeutua taiteen kannateltavaksi ja kokea luovuuden kokonaisvaltaisen voiman.

Tässä 5 päivän prosessimaisesti syventyvässä koulutuksessa saat kokemuksellisia eväitä, joita voit soveltaa sekä henkilökohtaisesti että työssäsi. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidemenetelmistä, uteliaisuus riittää ja jokainen osaa. Taideterapia on monitaiteista. Yhdistämme kuvantekemistä, hengitystä ja liikettä, ääntä, kirjoittamista, mielikuvia ja symbolityöskentelyä.

Kouluttajat:

Laura Petterson on VTM, ryhmätaideterapeutti, sosiaalialan ammattilainen, Ihminen tavattavissa® -terapeutti
laura.petterson@sielunpuu.com, puh. 050 560 7110

Kirsi Virkkunen on ryhmätaideterapeutti, kirjallisuusterapiaohjaaja, työnohjaaja ja Luova Uniohjaaja® -kouluttaja
kirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi, puh. 040 704 365

 

https://hameenkesayliopisto.fi/koulutus/4077/sisaiset-puutarhat-taide-porttina-voimavaroihin/

sydänlehti.JPG

Hyvinvointitapahtumia ja taidelähtöisiä kursseja ja työpajoja työyhteisöille ja ryhmille .

Menneitä ryhmiä, kursseja ja tapahtumia:

Ota rohkeasti yhteyttä ja esitä toiveesi

Luovuutta luonnon helmassa:

MINÄ LUONNOSSA-LUONTO MINUSSA. 

Taideterapeuttinen päivä Mustikkamaalla 21.8. klo 10-17

 

Tässä luontopäivässä voit levätä kiireettä sekä itsessäsi että luonnon sylissä. Lempeät yksin ja rinnakkain ryhmän kanssa tehtävät harjoitukset virittävät kuulemaan sisintäsi ja avaavat yhteyttäsi luontoon. Keskiössä ovat yhteys itseen, toisiin ihmisiin ja luontoon. Voit jakaa kokemustasi ryhmän kanssa ja liittyä yhteiseen kokemukseen, olla osa kokonaisuutta.

 

Luonto jakaa auliisti elinvoimaansa. Luonto auttaa meitä löytämään oman paikkamme ja suostumaan muutoksen luonnolliseen virtaan.  Mikä minussa saa vahvistua, tilaa kasvaa?

 

Päivän aikana liikutaan syksyisessä luonnossa, kirjoitetaan itselle ja tehdään kuvallista työskentelyä luonnonmateriaaleilla. 

 

Mukaan tarvitset jonkinlaisen kameran (kännykkä riittää mainiosti),lämmintä kerrospukeutumista, istuinalusen tai joogamaton, evästä,  mahdolliset sadevarusteet, muistikirjan ja kynän.

 

Päivän ohjaavat ryhmätaideterapeutit Laura Petterson ja Kirsi Virkkunen.

Päivän hinta on 70€ (sis. alv 24%), mutta jos tulet kaverin kanssa, yhteishintanne on 120€ (sis. alv 24%).

 

Sitova ilmoittautuminen viimeistään ma 16.8. joko Lauralle: laura.petterson@sielunpuu.com tai Kirsille: kirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi.

Elävöitymisen jälkiä – päivän matka taiteeseen

Porvoossa 2.7. klo 10-17.30

 

Yhden päivän matkalla taiteeseen unohdamme itsemme, kohtaamme itsemme ja kuljemme lähemmäs itseämme. 

 

Etsimme taiteellisen työskentelyn kautta sitä, mikä on meille totta. Kun saamme kosketuksen siihen, saamme kauneuden kokemuksen. 

”Kun kauneus ilmestyy, totuus loistaa sen läpi.” – Anna Wilhelmus

 

Ryhmässä voit hellittää ja viipyillä taiteen kannattelussa omaa rytmiäsi kunnioittaen.

 

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidemenetelmistä, uteliaisuus riittää.

 

Kokoonnumme lauantaina 2.7. klo 10-17.30 Porvoossa, kävelymatkan päässä keskustasta.

Taidepäivän hinta on 90 € (sis. alv 24%) sisältäen kahvit/teet päivän aikana sekä kaikki taidetyöskentelyssä tarvittavat materiaalit.

 

Viimeinen, sitova ilmoittautumispäivä on to 23.6.

 

Päivän ohjaavat ryhmätaideterapeutit Laura Petterson, www.sielunpuu.comlaura.petterson@sielunpuu.com, puh. 050 560 7110 ja Kirsi Virkkunen, www.fenixinspiration.fikirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi, puh. 040 704 3655.

”Asetun paperin ääreen. Suostun sille, että en vielä tiedä, mitä tapahtuu.

Minussa alkaa vähitellen syntyä sisäistä tilaa. Aistini avautuvat, värit imaisevat minut mukaansa, unohdan kaiken ympärilläni. Lähden seuraamaan sisälläni viriävää.

Jotain lähtee syntymään, jokin alkaa saada hahmoa. Olen juurtunut

tähän hetkeen ja tunnen itseni eläväksi."

Tässä taideterapiaryhmässä voit levätä kiireettä sekä itsessäsi että taiteen sylissä. Lempeät yksin ja rinnakkain ryhmän kanssa tehtävät harjoitukset virittävät sinua kuulemaan sisintäsi ja avaavat yhteyttä sisälläsi asuvaan levollisuuteen. Taiteen kautta voimme saada yhteyden itseemme: sisäiseen hiljaisuuteemme, luovuuteemme ja elävyyteemme. Voit jakaa kokemustasi turvallisesti ryhmän kanssa ja liittyä yhteiseen kokemukseen, olla osa kokonaisuutta. Mitään erityisiä taitoja ei tarvita, jokainen osaa.

Ryhmä kokoontuu seitsemänä maanantai-iltana klo 17-20 kahden viikon välein ajalla 1.2.-26.4.

Kokoonnumme Zoom-verkkotyökalun avulla. Viimeinen, sitova ilmoittautumispäivä on 25.1.

Ryhmän hinta on 210€ + alv 24% (yht. 260,40€).

Ryhmää ohjaavat ryhmätaideterapeutit Laura Petterson (www.sielunpuu.com), p. 050 560 7110 ja Kirsi Virkkunen (www.fenixinspiration.fi), p. 040 704 3655.

Ilmoittautumiset: laura.petterson@sielunpuu.com tai kirsi.virkkunen@fenixinspiration.fi