top of page

Tulevia ryhmiä ja kursseja:

SISÄISET PUUTARHAT – taide porttina voimavaroihin -koulutus Tampereella 25.1.2025 alkaen
 

SISÄISET PUUTARHAT – taide porttina voimavaroihin

Aika, jossa elämme, vaatii meiltä jatkuvaa valppautta, nopeaa reagointia ja mukautumista alati vaihtuviin olosuhteisiin. Kuvitelma siitä, että vastaus arjen ongelmiin löytyy pelkkää rationaalista ajattelua hyödyntäen, on harha.  

Taidelähtöinen työskentely murtaa arjen automaattiohjauksen. Taide avaa odottamattomia näkökulmia, jolloin uudet mahdollisuudet saavat tilaa näyttäytyä. Taide antaa hengähdystauon ajattelun itseään toistavasta kehästä ja mahdollisuuden laskeutua läsnäolevaan tekemisen virtaan. Parhaimmillaan syntyy taianomainen tila, jossa tekemisestä tulee olemista ja portti luovaan ei-tietämisen tilaan avautuu.

Koulutuksessa käsitellään taiteen avulla tunne- ja itsesäätelytaitoja. Kun löytyy yhteys omiin voimavaroihin sekä keinoja niiden vahvistamiseen, kyky tukea myös toisia samoissa haasteissa vahvistuu. Syvenevä itseymmärrys tukee ja selkeyttää vuorovaikutustilanteita. Taiteen keinoin on mahdollista löytää kieli ja merkitys myös sellaisille kokemuksille, joita sanat eivät tavoita. Omat asenteet ja uskomukset voivat näyttäytyä taiteen äärellä. Tulemalla niistä tietoiseksi mahdollistuvat terveemmät toimintamallit ja tietoisemmat valinnat niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työssä. 

Voiko arki olla hengittävää?

Tällä taideterapiakurssilla luodaan tietoisesti tilaa pysähtyä käsillä olevaan hetkeen, omassa sisäisessä puutarhassa. Taide herättelee henkiin arjen pyörityksessä nuutuneita puoliamme. Kun uskallamme herkistyä itsellemme, voimme laskeutua taiteen kannateltavaksi ja kokea luovuuden kokonaisvaltaisen voiman. Tässä 5 päivän prosessimaisesti syventyvässä koulutuksessa saat kokemuksellisia eväitä, joita voit soveltaa sekä henkilökohtaisesti että työssäsi. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidemenetelmistä, uteliaisuus riittää ja jokainen osaa. Taideterapia on monitaiteista. Yhdistämme kuvantekemistä, hengitystä ja liikettä, ääntä, kirjoittamista, mielikuvia ja symbolityöskentelyä. Opitun soveltaminen käytäntöön kulkee aina kokemuksen kautta.

Kouluttajina toimivat taideterapeutit Kirsi Virkkunen ja Laura Petterson

Koulutus toteutetaan Tampereella yhteistyössä Tampereen kesäyliopiston kanssa. Koulutuspäivät ovat seuraavat lauantait klo 10-16: 25.1. | 15.2. | 8.3.| 29.3. | 12.4.2025 Ilmoittautumiset suoraan kesäyliopistolle.

 

Ilmoittautuminen päättyy

 16.12.2024

Lisätietoja: https://tampereenkesayliopisto.fi/kurssi/9593/sisaiset-puutarhat-taide-porttina-voimavaroihin/

 

 

Hoitavat hetket- askeleita pieniin ihmeisiin

 

Hyvän olon päivä naisille Porvoossa, Veckjärven läheisyydessä,  24.8. klo 11-17. 

Mikä minua hoitaa, hellii ja ravitsee? Sallinko hoitavia hetkiä arkeeni?

 

Asetumme päivän aikana luonnon helmaan viipyilemään loppukesän tunnelmissa.  Luomme yhdessä hoitavia hetkiä taideterapeuttisin menetelmin  ja kehomme kautta kokien.  

Päivän aikana kohtaamme  yhteisessä piirissä ja työskentelemme omassa rauhassa keskittyen.   

Päivän päätteeksi rauhoitumme Grounding Yin-jooga hoitoon. 

 

Hellivän päivän hinta 115e (early bird hinta 30.6. saakka 105e)  

Hinta sisältää aamusmoothien ja keittolounaan, kahvia ja teetä sekä taidetarvikkeet.  Ilmoittautuessasi saat sähköpostiisi laskun sekä tarkemman ohjelman ja ohjeet saapumiseen. 

 

Halutessasi voit pulahtaa päivän päätteeksi läheiseen järveen virkistäytymään. 

 

Turvallisen hyvänolon tilan kanssasi luovat Laura Petterson ja Camilla Hedenstam

 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: laura.petterson@sielunpuu.com

sydänlehti.JPG
bottom of page